Tuesday, April 14, 2009

assalamualaikum...saya kucinsiam...ANDA?


Get your own Chat Box! Go Large!

58 comments:

its all up to u said...

wslm..dah elok2 jadi manusia,nak jadik kucing pulak..astaghfirrullah...jgn rendahkan martabat u,tingkatkan martabat u sebagai yg berakal k...
ampun dan maaf kalau terkasar bahasa..tapi..takanlah u tak terfikir with this type of blog u have..adeh..sebenarnya,kesian tengok u ni,kat @15 suke tayang2 muka,tergegeh2 mengejar seseorang/sesuatu dgn cara yg murah..bukankah muslimah sepatutnya tak boleh menayangkan muka,bentuk badan etc..bila dikutuk tahu pula marah..n yet your blog,..adeh..u ada masaalah dalaman ke..u fikirlah sendiri..ampun n maaf again..anti hipokrit..tak suka pada gaya u yang so 'low'...jangan tunggu sampai u kena kutuk..berubah dengan gaya yang lebih 'mahal'..selaras dengan imej your blog..anyway..its all up to u..its your life..salam..

kucinsiam said...

SENYUM....

INGAT ALLAH HATI TENANG....

AZREEZA said...

saya kucin kampong je...hehehe...sabo Ween ehh....cooobaaannnnnnnnn...

fly_EMIRATE said...

Jika kamu memberikan balasan (menjawab) maka berikan balasan (jawapan) yg sama dengan siksaan (tuduhan) yg ditimpakan keatas kamu.

Akan tetapi jika kamu BERSABAR, sesungguhnya 'itulah yg lebih baik' bagi orang2 yg sabar.

(An Nahl 126)

kucinsiam said...

kak Aazzz....hug ween pleaaaseeee...


fly_EMERATES...true natin but da true...tq so much yaaa...

fly_EMIRATE said...

Hidup ini mmg sukar di ramalkan,ia penuh dengan kesukaran, kepahitan dan kesakitan. Bukan mudah sebenarnya untuk menggapai kebahagian. Kadangkala betapa kebahagiaan itu cuba di hampiri, semakin jauh ia pergi.

Adakalanya mereka terpaksa membayar suatu kebahagian itu dengan menerima kritikan dan tohmahan yg bersifat kebencian.


*kucing meru_nsw*

AZREEZA said...

mehhh syini mehhh akak nk hug ween ketat2....tp stenbai dokter ehh...hikkk....

kucinsiam said...

DakATAN...emmm sy bkn tanak balas kata2 org tuh...nak kata saya penyabar pun x jugak..saya senyum coz..

1) sy x kenal dia,dia pun x KENAL sy
2) dia kata sy elok2 manusia,nak jd kucing,(ini paling x tahan nak gelak,hihi)
3) nik dia "its all up to u",tp dia x faham maksud ayat omputeh tuuu...hik..kalo dia faham,dia xkan kumen cemtuh...
4) dan yg penting kan u,saya NAMPAK itu semua dr ALLAH,kalau ALLAH x gerakkan ati n tangan dia untuk masuk kumen sini,dia xkan buat,jd apa juga dr ALLAH,saya terima,RELA atau TERPAKSA...coz saya HAMBA..subhanallah..laailahaillallah..allahhuakkbar

kucinsiam said...

kakAAZZZZ....

beshnyerrr kene hugggggg....urmmmmmm

nak lagiiiiiiii.....hihihihi

tengkiyuuuuuuuu.....mwaaahhhh =)

kucinsiam said...

salam "anonymous"....
maaf yer,sy terdelete ur comment..

cemnehlah...

sengaja sy releasekan pengumen pertama tuhh..even sy boley delete..
bila sy mula2 bc,sy tumpang gembira utk dia,coz...

1)dgn peluang dia melepaskan apa yg terbuku dlm ati dia dlm blog sy neh,mesti dia akan rasa LEGA,HEPI,TENANG IDUP...yaaaa itu yg saya mahuuu..sy x ske urg dendam2,sakit2 ati...sy mudah rasa simpati kat org cemneh...emmm

2)dia hepi,saya pun hepi laaa...

3)lg pun ini cuma tulisan bisu..kat tempat keje sy,laaaaagiiii mcm2 peel manusia seluruh dunia yg sy kena berdepan...emmm

4)bia urg buat saya,janji saya x buat urg...prinsip sy tuuu...

awak pun jaga diri bebaik yaaa..salam

its all up to me said...

untuk its all up to u...

jawab salam pandai...
istighfar pun pandai...
mintak ampun & maaf pun pandai...
mengata orang terhegeh2, low, guna cara yang murah pun pandai...
pandai-pandai dia paling pandai...
pandai-pandai kata orang nak jadi kucing...
pandai-pandai kata orang ada masalah dalaman...
pandai-pandai kata orang hipokrit...
siapa yang nak rendahkan martabat?
itu kan nama pena saja...
kau yang rendahkan dia ada lah...
kata dia nak jadi haiwan...
pandai pula remain anonymous...
takut sangat kita tau identiti dia agaknya...
tak takut pula dosa sakitkan hati orang...
last skali pandai bagi salam...

salam...

p/s: tuan punya blog ni tau siapa aku, its all up to u bagi tau lah dia siapa kau sebenarnya...

kucinsiam said...

its all up to me...

salam ukhwah...

thank you sweetheart...

=friend 4 ever=

AZREEZA said...

kite tak tau sape its all up to me tu....nk tau leh x hukkk...

its all up to u tu kite rasa kite tau sape....redho je la ehh...

friend 4ever sobbsss.......

kucinsiam said...

kakAZZ...KAK AZ kenal pya lah...hihi

clue = emmmmmmm kawan baik lelaki saya


pssstttt....si up 2 u tuh saper?meh bisik meh....hihihihihihihiihihi

AbdulWaheeD said...

lalalalalalalala....
ade gak org x puas hati 2..
suka hati dia laa wei hakhak

kucinsiam said...

abdWaheed.....
hi hi hi....

meh nyanyik sesame ngan kucin meh....

biarkan...
biarkaaaaannn...
biarkan berlaluu... =)

SwapNAVY said...

hu3..yang penting dia tahu apa yang dibuat.and x sakiti hati sape2 kan kan kan :)

kucinsiam said...

awak swap...

harap2 gitulah..
tp kalau ada saya TERsakitkan ati urang,saya mintak maaflah yerrr...

yg baik dr Allah..
yg x baik pun dr Allah...
saya 'tak ada apa'='x ada campo tangan langsung' =)

SwapNAVY said...

amin...inna solati wanu suki,waan tal jiba roka tussalawallah ......

kucinsiam said...

amin amin amin
ya robbalalamiiinn...

zahiera249 said...

assalamualaikomm...
erkk??
sisween tyg muka kt @15??
muka yg ader butterflies kerrr?????
hikhikhik...
its all up to u,it is all up sisween to be what she wanna be..she was not a hypocrite,as far as i know her...
N dun judge a book by its cover...klu secara luaran sgt baek.itu xbermakna secara dalaman pon mcm toh...

kucinsiam said...

zahiera dear...

a ah...
sis ske tayang mukaaa..
muka separuh..
muka edit2..
muka ada semut..
muka ada baterfelai...hik

so owg towh gewwam laaa coz dia tadapat tiguk muka sis penuh2..hik =senyum= mmwaahh zahiera

zahiera249 said...

hikhikhik...hugggggg sistucen n kakazz.... : p

kucinsiam said...

huggggsssss zahiera dear ngan kak Azz ketaaaatttt ketaaaaaattt gak..fwen 4 eber

zahiera249 said...

sistucennn,siler msg address kt owg k?nk anto sumting...

kucinsiam said...

pssttt zahiera dear...

kene balas membalas kewhhh...
bape dulang nak kasik nehh....
haisshhh...

hihi

KAK AZZ said...

ehemmmmmm.........ehemmmmmm.....
assalamualaikum....

kucinsiam said...

w'salam kak Aaazzzz
ehemmmm hemmmm...

(bday gurl datang...bday gurl datang...suruk adiaaaahhhh..hik2)

KAK AZZ said...

wakakaka Ween......ada ke gurl dia panggil akak ni....rasa mcm suwit 17 la pulakk ekekeke...
ehhh...........ada adiah ke....huahuahua....macehhh...hikkk..

puterakuda said...

salam ukhwah kucinsiam comel...
erm, maaf la xprasan awk ade cmment kat blog sy,....
tp kire terkejut gak la cmment someone tue....
klu sy gne nama puterakuda salah la...mesti kene kutuk..ahakz..
mcm2 perangai kat dunia ni....
sebenarnya xsalah pun gne word sy kucinsiam....sebab word btul KUCIN bukannyer KUCING..xder kan mksud KUCIN???so, xsalahla...silap bc kot org tue..=p..maap yer..

kucinsiam said...

kakAZ:-

hihihi.....surperaaaaizzz...wink*


puterakuda:-

salam ukhwah...yup saya ske background kuda tuu...neway tq 4 droppin by yaa..=senyum=

ArmaniWhite said...

back to d topic- waalaikumsalam.. sayer mama kucin..kakaka

kucinsiam said...

shuuuupppp ARMANI...

cepat2 tuka nik...
japgi si "its all up to u" masuk,u kene lak nanti....

dia AMAT MARAH kalau manusia nak jadi kucin neh uuuu....uhuk huk..

=senyum=

ArmaniWhite said...

hikkk...kena pakai nama betol eh? nk jd org kena pakai nama org ek.. ok..ok.. nama saya eton, panggey britni pon taperrr...kikiki

kucinsiam said...

Armani....

sedap nama u eaa...
ol dis while i dok igt nama i yg paling sedap..

che kalthom..tp kengkawan selesa pgl i K jer..sumtimes..KELLY CLARKSON ..tasukerrr taaawww dowang nehhh...kih kih

ArmaniWhite said...

opkos nama ai sedapp..rasa stroberi taw. nama yu pon pe kurgnyer.che kalthom ea...ai suka.tp ai tanak la panggey kelly klason tu.. ai panggey Thom ea.. Thom & Jeri...hikhik..

kucinsiam said...

hehe Armani...

=smile=

SwapNAVY said...

nama saya tahir..tapi orang selalu panggil haikal..saya dah muak dengar nama haikal..tapi still orang panggil saya dez..tapi xpelah yang penting saya x kacau orang....

kucinsiam said...

hye hye hye TahirHaikalDez....

sedap nama awak...

hik

SwapNAVY said...

maceh nak ambil 4M untuk main poker kat sunway lagoon ekekekekekek:)

~KAK AZZ~ said...

salam....
yangggg.....bila nak update ni...dah sama mcm umah sinunnnnnn dah...ekekekeke....

mehh akak tiyop tinge mehh.....hikkk..

kucinsiam said...

pssstttt kakAZZZZ...
kitorang sehati sejiwa,kaaakk..
SLOW and STEADY...

nak wat nu post,kitorang kena jenjalan tepi2 pantai...kena makan2 kat kupi houseee...
BZ cari ilham nak hapdet blog, kitorang lately,kak..
kihkihkih

nak blaja tiyop dr saya x kak?
kerna tiyopan keramat neh la wat org 2 da taley renggang ngan saya neh...kui kui kui

"fuuuuuuuuuuuuu" pelan2..
kakAZZ,sila2 ikot...kihkih

zahiera249 said...

sistucennnnnnnnnnnnnn.....
ehek!!!!!!!

kucinsiam said...

zahieeeeraaaaaaaaaa.....

hihik...

ituh jerr??? =)

~KAK AZZ~ said...
This comment has been removed by the author.
kucinsiam said...

okewh2 kak AZZZ...
eh silap..
detektip AAZ...

hihihi

syhhhhhh rahsia kita =)

~Kak AZZ~ said...

Salam Ramadhan al-Mubarak utk Ween dan keluarga. Ampun dan maaf yg akak pinta di atas segala salah silap, terlanjur kata juga terkasar bahasa selama kita berceting...


Hari ni Ramadhan ke-4. Moga Allah permudahkan segala urusan...

kucinsiam said...

sama2 lah kita kak...
ween pun nak mintak maaf jugak kalau2 sepanjang perkenalan kita sebagai rakan cetez n bloggers,ada kata2 saya yg x menyenangkan ati...yaaaaa....

kim salam family kaayy...

miss chekleen said...

Alhamdulillah...

kucinsiam said...

yarhamkallah....

=)

laceBAEK said...

akak tucen santek :)

kucinsiam said...

hye adik Laceeee...

ada org lg cantik,dik =)

neway,timasehhh ya,sudi singgah sini

capri said...

its ol up to u????
erkkk..
elok2 mak bapak da bg name sedap2 nak gak gune name samaran..
hahahah..
kucen tu kan name samran je..
yg ko lebey2 awat??
ne tau die suke kucen ke..
binatang kesayangan nabi tu..
ko paneh ati lak..
tu pon nak jdkan isu..
tade akal pikiran ke??
aku rase an,,
kat @15 tu sangat la susa nak tgk muke si kucen nih..
coz sume pic die kua sume beredit..
dannnnnnnnnnnnn..
ip die kuakan pic kat @15 tu pon tunjok muke ke,,badan ke,,
diri engkau kah???
awek engkau kah???
kamon la bro or sis aku tatau la..
talk macam org ade otak dan akal fikiran yang ALLAH da bg..
ko nak hentam org je tau..
ani hipokrit??
waklus..
ko tak camtu kah bile ko dok ckp camtu kat org tp ayat ko sendiri taley blahhhhh???
cermin diri sendiri b4 ko nak tgk diri org..
nak poyos sgt ngan martabat???
martabat ko tggi ke bile ko da kua ayat camtu???
low profile bagos kalo nak di bandingkan dgn org yg cubr nak belagak melampau..
ko bukan diri die yg nak ckp die keja sesuatu ngan care murah..
ip die camtu pon,,
tape..
asal die tak ade dabel life..
poyo mahal padahal murahhh..
ckp pk dulu k??
SGT TAK PADAN UTK KO MENEGUR ORG..
salam kak kucen..
saba tu separuh drpd iman..
ilek k???
kite takan dpt wat sume org puas hati ngan care kite eben kite da wat yang terbaek untuk sume org..

kucinsiam said...

perghhhh adek CAPRI...
meh jadik kak kucen nyer budigad,naaaakkk...?

hihi
tq so much yaa..
Allah balas jasa baik adek..
take care taw

capri said...

jadi bodigad akak??
naknakkk..
hikhikk..
tade pape pon yg saye wat tu kak..
juz menegor ngan care lisan..
ip belembut sangat orang camtu maken menjadi-jadi..
die nak menegur tapi die sendiri tatau cane diri die..sangat tak suke orang camtu..

Anonymous said...

jz visit ur site.. fuhhh no ideas wt 2 txt.. nwy..tqvm 4 ur invitation.. ip u noe who am ai..jz kipit 4 ur info.. wink2
Salamz.. mishyyy..

kucinsiam said...

misyuuuu tuuuuu....

sunyi kan xda cenel...sobss
TQVM sudi datang ziarah i kat sini..i x sihat neh..
domam..huhu u tc yaaa L...hihihi

kucinsiam said...

jam d atas salah yerr...time sbenar comment d balas 9.27pm... =)